- Obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň, ovos)
- Kôrovce a výrobky z nich
- Vajcia a vaječné výrobky
- Ryby a výrobky z nich
- Arašidy a výrobky z arašidov
- Sója a sójové výrobky
- Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy)
- Orechy (mandle, lieskové, vlašské, kešu, prachovce, para, pistácie, makadamove) a výrobky z nich
- Zeler a výrobky zo zeleru
- Horčica a výrobky z nej
- Sézamové semená a výrobky z nich
- Oxid síričitý a siričitany v koncentrácii max. mg/kg
- Vlčí bôb a výrobky z neho
- Mäkkýše a výrobky z nich
Zoznam alergénov bol vypracovaný na základe smernice európskeho parlamentu a rady 2003/89/ES z 10. novembra, ktorou sa mení a dopĺňa smernica 2000/13/ES o označovaní zložiek prítomných v potravinách.